Скандалът с кодовете за изборните машини е абсурден. Не е възможно бившият премиер Кирил

...
Скандалът с кодовете за изборните машини е абсурден. Не е възможно бившият премиер Кирил
Коментари Харесай

Ваня Нушева: Скандалът с кодовете за изборните машини е абсурден

Скандалът с кодовете за изборните машини е неуместен. Не е допустимо някогашният премиер Кирил Петков да разполага с тях. Това съобщи в студиото на Euronews Bulgaria политологът Ваня Нушева от „ Прозрачност без граници “. По думите ѝ Централната изборна комисия разполага с кодовете на машините, до които имат достъп всички парламентарни групи партии без „ Продължаваме промяната “, „ Възраждане “ и „ Български напредък “, които нямат представители в ЦИК. 

 
Става въпрос за програмни артикули, които би трябвало да подсигуряват, че не е сменен софтуерът. Ако опитаме да си представим по един малко по-образен метод – ключовете, с които се заключва софтуерът, тъй че никой различен да няма опция да достъпи до машините и да ги подмени. Това е най-същественото, най-критичното нещо. На разположение на ЦИК са.
„ През 2021 година една от огромните полемики беше кой съхранява машините, при какви условия, дали ЦИК е получила ключа за достъп до софтуерните артикули. Това се случи, в края на краищата. И в действителност е необяснима цялата тази суматоха, която се основава “, сподели още Нушева.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР